X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

“Een DNA-test is levenslang waardevol”

gesprek met Cora Broere
Cora Broere

Cora Broere is psychosociaal therapeut en werkt met orthomoleculaire geneeskunde, biologie en neuropsychologie als basis. Ze werkt met cliënten van alle leeftijden. De afgelopen anderhalf jaar heeft ze al ruim 160 DNA-testen gedaan via iGene. Daarbij maakt ze gebruik van het iGenius dashboard om haar cliënten te helpen.

Een DNA-test is levenslang waardevol

DNA-test als basis voor het onderzoek

Cora: "Ik doe onderzoek naar de oorzaak en de werking van het systeem achter de klacht. Klachten kunnen soms heel vaag zijn, zoals ‘ik zit niet lekker in mijn vel’, ‘ik ben al heel lang moe’ of ‘ik heb hier pijn’. Mensen zijn vaak al bij de huisarts of bij het ziekenhuis geweest, maar het lukt niet om te achterhalen wat er aan de hand is. Dan ga ik op jacht om dit te onderzoeken.

Sinds 2006 is de basis van mijn onderzoek een combinatie tussen het lichaam en brein (psychologie). Tijdens mijn opleiding ben ik in contact gekomen met DNA en zie hier, enkele jaren later, het resultaat. De DNA-test kan een goede basis vormen voor de behandeling van mijn cliënten. Zeker als er klachten zijn die erg complex zijn en raadsels oproepen. Het is dan speurwerk en een DNA-test geeft dan vaak verrassende resultaten."

Een langetermijnkijk op gezondheid

“De DNA-testen geven mij meer houvast. Je genen zijn een gegeven. Het geeft inzicht in hoe het hele systeem wordt aangestuurd. Stel, uit de DNA-test blijkt dat iemand gevoelig is voor stress, dan zal deze persoon hier altijd rekening mee moeten houden. Je kunt de gevoeligheid voor stress niet wegnemen, maar wel iemand helpen hiermee om te gaan. Het gaat dus echt om een langetermijnoplossing waarbij je door middel van DNA je lichaam beter leert kennen.

De DNA-test is inmiddels helemaal geïntegreerd in mijn manier van werken en het mooie is: cliënten staan bijna altijd open voor deze methode. Als er sprake is van complexe problematiek en we komen niet meteen achter de oorzaak, dan raad ik het direct aan om een DNA-test te doen. 

Het dashboard, met de ‘extra genen’ modules, levert mij belangrijke inzichten op over mijn cliënten. Zonder deze modules is het DNA-onderzoek een stuk minder waardevol. Met de kennis van het dashboard kan ik mijn cliënten in Jip-en-Janneketaal de samenhang van genetische aanleg en klachten uitleggen. Zo leren mensen zichzelf kennen en kunnen ze op een prettige manier hun leefstijl aanpassen.”

iGenius Dashboard
informatie over je DNA

Waardevolle informatie die altijd relevant blijft

“Het iGenius dashboard en de mensen van iGene leveren een schat aan extra informatie en daar ben ik ontzettend blij mee. Als ik een vraag heb, wordt er goed naar mij geluisterd en snel op gereageerd.

De belangrijkste stap is dat ik cliënten veel beter help met waardevolle informatie. Deze informatie hebben ze voor hun hele leven en blijft altijd relevant.”

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu