X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

De DNA-test is een hulpmiddel dat laat zien welke risico’s je met je meedraagt.

in gesprek met Mariette Borg
Mariette Borg

Mariette Borg werkt als arts in haar praktijk voor integrale geneeskunde. Hier helpt ze mensen met uiteenlopende klachten. Sinds twee jaar gebruikt ze het iGenius dashboard om haar cliënten te helpen.

Het mooie van een DNA-test is dat het inzicht kan geven in de onderliggende oorzaken van klachten

Enthousiast over de methode

Mariette: “Tijdens mijn opleiding epigenetica kwamen genetische profielen aan bod en raakte ik hierin geïnteresseerd. Toen ik met iGene in aanraking kwam, was ik meteen enthousiast over deze methode en de volledigheid hiervan. Ook had ik iGene tijdens mijn epigenetica opleiding al eerder voorbij zien komen. 

Vooral bij cliënten met chronische klachten kan een DNA-test heel waardevol zijn. Soms zijn cliënten wat terughoudend vanwege de kosten, maar het gaat natuurlijk wel om je gezondheid. We brengen onze auto ook naar de garage voor onderhoud, dus waarom besparen op je gezondheid?

Gelukkig zie ik wel dat een groot deel, 80 tot 85 procent, enthousiast is over de DNA-test en kiest om deze in te zetten.”

Ontgifting en biochemische processen

“Het iGenius dashboard geeft de mogelijkheid om aanvullende genetische informatie te activeren. Dit zijn de zogenoemde 'Extra genen' modules, waaronder 'Methylatie' en 'Detoxificatie', die inzicht geven in ontgifting en biochemische processen. 

Het iGenius dashboard geeft de mogelijkheid om aanvullende genetische informatie te activeren. Dit zijn de zogenoemde 'Extra genen' modules, waaronder 'Methylatie' en 'Detoxificatie', die inzicht geven in ontgifting en biochemische processen.”

Ontgifting en biochemische processen
paint liver genes

Inzicht in de oorzaak

“Het mooie van een DNA-test is dat het inzicht kan geven in de onderliggende oorzaken van klachten. Al is het niet alléén het DNA dat invloed heeft, ook iemands leefstijl speelt een rol. Het wil dus niet zeggen dat ik alle klachten kan oplossen.

Zo had ik bijvoorbeeld een cliënt die een toxische reactie had op verf en behangplaksel. In de DNA-test kwam naar voren dat de lever bepaalde stoffen niet goed kan ontgiften. Maar je kunt dit probleem niet helemaal wegnemen. Je zal je levensstijl hierop moeten aanpassen door aanraking met verf en behangplaksel te vermijden en extra ondersteuning te geven aan het ontgiften.

De DNA-test is een hulpmiddel dat laat zien welke risico’s je met je meedraagt. Daar kun je mensen wel echt mee helpen. Het maakt mensen bewust van eventuele zwakke plekken en hierop kunnen ze hun leefstijl aanpassen.”

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu