X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 28 februari.

Oxycodon

Oxycodon is een krachtige morfine-achtige pijnstiller die behoort tot de zogeheten opioïde analgetica. De werking van oxycodon is sterker dan de werking van morfine. Oxycodon wordt daarom voorgeschreven bij hevige pijn zoals pijn na operaties of verwondingen en bij kanker. Het wordt ook gebruikt bij zenuwpijn en bij zorg in de laatste levensfase.

Oxycodon en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee oxycodon in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van oxycodon deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Oxycodon en het enzym CYP2D6

Oxycodon wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2D6. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van oxycodon en de kans op bijwerkingen van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met oxycodon.

Meer lezen over CYP2D6-enzym »

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis DNA-test demo aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DNA-TEST DEMO

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.