X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

iGene Certified Professional

iGene Certified Professional

Partnerprogramma voor gezondheidsprofessionals

Als iGene Certified Professional kun je cliënten de mogelijkheid geven om hun persoonlijke DNA-profiel met jou te delen. De praktijk wijst uit dat dit bijdraagt aan snellere diagnoses en effectievere behandeling en begeleiding

Verdiep en verbreed je dienstverlening met het

igene certified professional

iGene Certified Professional programma

DNA-analyse heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Als iets dit aantoont, dan is het wel het succes van de iGene DNA-test. Veel mensen bestellen deze test puur voor eigen gebruik. Maar we merken ook dat er een toenemende behoefte is aan professionele duiding van de resultaten

Tegelijkertijd signaleren we onder gezondheidsprofessionals een groeiende belangstelling voor de inzet van DNA-analyse ten behoeve van hun dienstverlening aan cliënten. Daarom hebben we een nieuw samenwerkingsprogramma opgezet: het iGene Certified Professional programma.

 

Cliënten beter adviseren en begeleiden met informatie over hun genen

Als iGene Certified Professional kun je geïnteresseerde cliënten de mogelijkheid geven om hun persoonlijke DNA-profiel met jou te delen binnen een digitaal, goed beveiligd platform. Een innovatieve manier om je bestaande dienstverlening te verdiepen en te verbreden. 

 

 

beroepsgroepen

Voor wie interessant? 

Voorbeelden van beroepsgroepen:

 • Diëtisten
 • Voedingsconsulenten
 • (Fysio)therapeuten
 • Sport- en gezondheidscoaches
 • Andere (para)medici
 • Apothekers
 
medicatie op maat

Praktische bruikbaarheid van DNA-analyses

De praktische bruikbaarheid van onze DNA-analyses varieert per professional. Enkele concrete voorbeelden:

 

 • Voor diëtisten is het handig om te weten dat een cliënt lactose-intolerantie heeft, of mogelijk overgevoelig is voor alcohol of cafeïne
 • Voor sportcoaches kan het helpen om te zien of iemand wel of geen aanleg heeft voor duursport
 • Voor (para)medici kan het belangrijk zijn om te weten of cliënten een verhoogde kans hebben op bepaalde aandoeningen, en op grond van welke specifieke genetische afwijkingen dat zo is. 
 • Apothekers kunnen informatie over iemands medicijngevoeligheid gebruiken om te bepalen welk geneesmiddel het meest geschikt is en sneller tot de juiste dosering te komen. 

 

In het overzicht van iGene DNA-tests vind je meer voorbeelden van informatie die een DNA-analyse kan opleveren. In aanvulling daarop (en uitsluitend in overleg) bieden we gezondheidsprofessionals ook de mogelijkheid om DNA specifiek op bepaalde zelfgekozen genen en mutaties te laten analyseren. 

beterkliniek “De DNA-analyses van iGene voegen waarde toe aan onze consults. En wij voegen met onze consults waarde toe aan de iGene DNA-test. Inmiddels hebben we voor zo’n 100 patiënten een test afgenomen.”

- Michael van Gils, BeterKliniek Geldrop

Nieuwsgierig naar het hele verhaal van Michael van Gils? In onze informatiebrochure vind je een uitgebreid interview met De BeterKliniek.

Professionals Platform

Alle informatie in een overzichtelijk dashboard

Als iGene Certified Professional kun je alle relevante informatie van cliënten raadplegen in een overzichtelijk digitaal dashboard op je desktop of laptop. 

 1. Door de modulaire opzet kunnen jij en je cliënt zelf bepalen welk type informatie er in het dashboard wordt getoond. 
 2. Je kunt cliënten met één muisklik uitnodigen voor een consult als bepaalde testresultaten daartoe aanleiding geven. 
 3. Als een cliënt daarvoor toestemming geeft, kun je ook beschikken over de ruwe data van zijn of haar DNA-analyse.

Privacy: de cliënt bepaalt 

 • Je kunt DNA-gegevens van cliënten pas inzien nadat zij hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven. 

 • Cliënten kunnen hun toestemming op elk gewenst moment weer intrekken.

 • Alle informatie wordt versleuteld verwerkt en opgeslagen, in streng beveiligde databases. 

KOM IK IN AANMERKING?

In principe komt elke serieuze gezondheidsprofessional in aanmerking voor het iGene Certified Professional programma. 

Als je belangstelling hebt, dan is de eerste stap een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zien we wederzijds mogelijkheden voor samenwerking? Dan ontvang je een officiële uitnodiging voor ons trainings- en certificeringstraject.

Meedoen of meer weten?

Heb je belangstelling voor het iGene Certified Professional programma? Wil je meer informatie ontvangen? Of heb je een specifieke vraag? Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. 

 

 

logo Health Valley Netherlands

 

iGene maakt deel uit van het Health Valley netwerk. Binnen Health Valley bundelen universiteiten, zorginstellingen, bedrijven en overheden zich om kennis uit te wisselen en samen innovatieve projecten op te zetten. Health Valley Netherlands is gevestigd op de Novio Tech Campus.

Novio Tech Campus in Nijmegen

Novio Tech Campus - Nijmegen