X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

iGene Certified Professional

iGene Certified Professional
igene certified professional

Cliënten nog beter adviseren, behandelen en begeleiden?

DNA-analyse heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Als iets dit aantoont, dan is het wel het succes van de iGene DNA-test. Veel mensen bestellen deze test voor eigen gebruik. Maar we merken dat er een toenemende behoefte is aan professionele duiding van de resultaten. 

Er is onder zorgprofessionals een groeiende belangstelling voor de inzet van DNA-analyse ten behoeve van hun dienstverlening aan cliënten. 

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Genetische aanleg voor voedingsintoleranties en overgevoeligheden ontdekken.
  • Aanwijzingen voor problemen zijn met methylering of detoxificatie bekijken. 
  • Medicatiegevoeligheid in kaart brengen. 
  • Risico’s op aandoeningen inschatten.
  • Relevante, persoonlijke preventie-adviezen geven.

Daarom hebben we een nieuw samen­werkingsprogramma opgezet: het 
iGene Certified Professional (iCP) programma.

 

Plan een kennismaking

of lees verder
lees verder

iGenius DNA-Dashboard

In aanvulling op de iGene app, waarmee cliënten de resultaten van hun DNA-test zelf kunnen inzien, hebben we speciaal voor zorgprofessionals een iGenius DNA-Dashboard ontwikkeld.

Daarmee kun je alle relevante informatie van cliënten raadplegen in een overzichtelijk digitaal dashboard op je desktop of laptop. 

 

Methylatie, Detoxificatie, Oxidatieve stress, Oestrogenen, Neurotransmitters, Vitamines
Inflammatie, Farmaco-profiel. Medicijngevoeligheid, Aandoeningen en Persoonlijke kenmerken

Lees hier meer over het iGenius DNA-Dashboard voor professionals.

* Onderdelen van de iGene App (weergave resultaten cliënt) die ook in het Dashboard zichtbaar zijn.

Download de brochure

iGene app en iGenius DNA-Dashboard

iGenius in de praktijk

Jan Koenders van iGene sprak met iGene Certified Professional Monique van Poorten over het gebruik van het iGenius DNA-Dashboard in haar eigen praktijk.

Interview met Monique van Poorten

medicatie op maat

Farmacogenetica
(medicijngevoeligheid)

Het iGenius DNA-Dashboard levert een duidelijk overzicht van iemands persoonlijke gevoeligheid voor geneesmiddelen, gebaseerd op enzymwerking. Dit gebeurt aan de hand van 20 enzymen en transporteiwitten en ruim 60 gerelateerde geneesmiddelen.

We hebben, om dit inzichtelijk te maken, zowel een app als een dashboard voor de zorgprofessional ontwikkeld. Hier wordt het metabolisme per enzym in relatie tot een geneesmiddel weergegeven. Dat maakt goede zorg verlenen een stuk effectiever!

Preventie
(optioneel)

Van een reeks aandoeningen is bekend dat je er genetische aanleg voor kunt hebben. Deze informatie is onmisbaar om doeltreffend iets aan leefstijl te verbeteren. 

Alle adviezen voor een gezonder leven zijn belangrijk. Maar door iemands ­genetische aanleg voor bepaalde aandoeningen kunnen specifieke adviezen voor de een belangrijker zijn dan voor de ander.

Het besef dat je jouw kansen op een gezonder leven gericht kunt verbeteren, zorgt voor extra motivatie om je leefstijl aan te passen.

preventie

iGenius DNA-Dashboard aandoeningen

Privacy

‘Wat gebeurt er eigenlijk met mijn DNA-gegevens?’ Een veel gehoorde vraag. En terecht. Want veel grote Amerikaanse bedrijven zien genetische data als handelswaar. Bovendien heeft de overheid daar de bevoegdheid om deze gegevens in te zien.

Bij iGene koppelen we iemands DNA-materiaal los van persoonsgegevens zoals naam en adres. Alleen de gebruiker zelf kan via een unieke, zelf gegenereerde code toegang krijgen tot de ruwe data en het genetisch rapport.

data losgekoppeld

De DNA-analyse vindt plaats in een onafhankelijk IS017025 gecertificeerd Europees onderzoeks-laboratorium, de gegevens staan op onze eigen beveiligde server en testresultaten worden nooit zonder toestemming gedeeld met derde partijen.

Lees ook ons blogartikel over veiligheid en anonimiteit.

Baas over eigen DNA

Als gezondheidsprofessional kun je de DNA-gegevens van cliënten pas inzien nadat zij hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven. Cliënten kunnen deze toestemming op elk gewenst moment ook weer intrekken. Alle informatie wordt grondig versleuteld verwerkt en opgeslagen, in streng beveiligde databases.

KOM IK IN AANMERKING?

In principe komt elke serieuze gezondheidsprofessional in aanmerking voor het iGene Certified Professional programma. 

Als je belangstelling hebt, dan is de eerste stap een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zien we wederzijds mogelijkheden voor samenwerking? Dan ontvang je een officiële uitnodiging voor ons trainings- en certificeringstraject.

Praktische bruikbaarheid van DNA-analyses

De praktische bruikbaarheid van onze DNA-analyses varieert per professional. Voor voedingsdeskundigen is het belangrijk om te weten dat een cliënt lactose-intolerantie heeft, of mogelijk overgevoelig is voor alcohol, cafeïne of gluten. 

Voor andere behandelaars is het nuttig om te zien of iemand een verhoogde kans heeft op bepaalde aandoeningen. Of hoe een cliënt geneesmiddelen en andere (potentieel schadelijke) stoffen metaboliseert volgens zijn of haar genetische profiel.

Meedoen of meer weten?

Heb je belangstelling voor het iGene Certified Professional programma? Wil je meer informatie of heb je een specifieke vraag? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met Jan Koenders.

Plan hieronder een kennismaking in.

Verbeter de gezondheid van cliënten

iGenius certified professional

download de brochure

 

 

logo Health Valley Netherlands

 

iGene maakt deel uit van het Health Valley netwerk. Binnen Health Valley bundelen universiteiten, zorginstellingen, bedrijven en overheden zich om kennis uit te wisselen en samen innovatieve projecten op te zetten. Health Valley Netherlands is gevestigd op de Novio Tech Campus.

Novio Tech Campus in Nijmegen

Novio Tech Campus - Nijmegen

 

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu