X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

iGene FARMA: medicijngevoeligheid en farmacogenetisch paspoort

voorkom bijwerkingen
iGene DNA-test medicijngevoeligheid

Hoe mensen op medicijnen reageren, kan per persoon verschillen. Zo worden amitriptyline of codeïne bijvoorbeeld niet door iedereen even snel verwerkt. Dit komt mede door genetische variaties, die de werking van enzymen beïnvloeden. 

Toch krijgen mensen over het algemeen eenzelfde startdosering van een medicijn voorgeschreven. Blijkt een middel niet aan te slaan? Of treden er bijwerkingen op? Meestal wordt dan pas de dosis aangepast. Of een ander middel gekozen.

Met de DNA-test iGene FARMA is het echter ook mogelijk om preventief in kaart te brengen op welke medicijnen jij waarschijnlijk afwijkend reageert. In je persoonlijke farmaco-profiel zie je bovendien welke enzymen hierbij een rol spelen. 

Kortom: een uitgebreid farmacogenetisch paspoort. Daarmee kan een arts of apotheker voor jou meteen het juiste geneesmiddel en de juiste dosering kiezen, op basis van de laatste farmacogenetische kennis. 

In dit pakket: iGene app / Ruwe data / PDF rapport / Persoonlijke kenmerken / Medicijn-gevoeligheid / Farmacogenetica / Berichtenservice
Vergelijk de pakketten

youtube-preview
Item over medicatie op maat in het NOS journaal van 3 februari 2023.

Medicijngevoeligheid

"Sneller de juiste medicijnen in de goede dosering" 

Een overzicht van jouw genetische gevoeligheid voor een groot aantal veelgebruikte medicijnen. Een arts of apotheker kan deze informatie gebruiken om te bepalen welk geneesmiddel het beste bij jou past, en sneller tot de juiste dosering te komen. Hiermee kunnen medicatiefouten en onnodige bijwerkingen worden voorkomen. 

youtube-preview
farmacogenetica
drugs

Farmaco-profiel

"Informatie over jouw enzymwerking"

Uitgebreide informatie over de enzymen die de activiteit en werking van verschillende medicijnen beïnvloeden, aan de hand van een overzicht van jouw persoonlijke enzymwerking. Dit profiel kun je eenvoudig delen met je huisarts of apotheker.

enzymen

enzymen

oogkleur

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu