X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

iGene FARMA: medicijngevoeligheid en farmaco-profiel

medicijnen
iGene DNA-test medicijngevoeligheid

Niet iedereen is hetzelfde. Hoe mensen op medicijnen reageren kan per persoon verschillend zijn. Zo kunnen genetische variaties de werking van enzymen beïnvloeden; dit wordt farmacogenetica genoemd.

Zo worden amitriptyline of codeïne bijvoorbeeld niet door iedereen even snel verwerkt. Toch krijgen mensen over het algemeen eenzelfde startdosering van een medicijn toegeschreven. 
Blijkt een middel niet aan te slaan of treden er bijwerkingen op, dan zal de dosis aangepast worden of kan er voor een ander middel worden gekozen.

Dankzij de iGene farmacogenetische DNA-test (FARMA) is het nu mogelijk om preventief in kaart te brengen op welke medicijnen je waarschijnlijk afwijkend reageert. Een arts of apotheker kan dan voor jou meteen het juiste geneesmiddel en juiste dosering kiezen, op basis van je genen. 

Medicijngevoeligheid

"Sneller de juiste medicijnen in de goede dosering" 

Een overzicht van jouw genetische gevoeligheid voor een groot aantal veelgebruikte medicijnen. Een arts of apotheker kan deze informatie gebruiken om te bepalen welk geneesmiddel het beste bij jou past, en sneller tot de juiste dosering te komen. Hiermee kunnen medicatiefouten en onnodige bijwerkingen worden voorkomen. 

farmacogenetica
drugs

Farmaco-profiel

"Informatie over jouw enzymwerking"

Als je kiest voor de DNA-test iGene FARMA of iGene HEALTH, dan krijg je ook een farmacogenetisch profiel met uitgebreide informatie over jouw enzymwerking. Dit profiel kun je eenvoudig delen met je huisarts of apotheker.

enzymen

enzymen

oogkleur

Persoonlijke kenmerken

"Leuk of handig om te weten"

Interessante weetjes over jezelf, in de categorie 'leuk of handig om te weten'.

 

 

logo iGene

© Copyright 2020 - iGene | Klantenservice | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu