X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store
Bestellen Tijdelijke actietarieven geldig t/m 30 september

De ziekte van Crohn voorkomen dankzij kennis van je DNA

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van het spijsverteringskanaal, waarbij diepe ontstekingen kunnen ontstaan in het hele gebied van mond tot anus. Meestal zijn alleen de dunne en dikke darm ontstoken. Regelmatig treden naast maag-darm klachten ook andere klachten op zoals gewrichts- en oogontstekingen, huidafwijkingen en leverziekten. De diagnose wordt het meest gesteld bij mensen tussen de 15 en 30 jaar.

De ziekte van Crohn en erfelijkheid

De kans om de ziekte van Crohn te krijgen is voor een deel erfelijk bepaald. Op dit moment is van meerdere genen wetenschappelijk aangetoond dat ze hierbij een rol spelen. Aan de hand van je DNA is daardoor goed te zien of je een verhoogde of verlaagde kans hebt om de ziekte van Crohn te krijgen.

De ziekte van Crohn voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op de ziekte van Crohn te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van de ziekte van Crohn. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen. 

Jouw kans op de ziekte van Crohn verkleinen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder de ziekte van Crohn. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op de ziekte van Crohn, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verkleinen.

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je de kans op de ziekte van Crohn nog verder kunt verkleinen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

“Uit mijn iGene genenpaspoort blijkt dat ik nauwelijks aanleg voor de ziekte van Crohn heb. Een geruststellende gedachte.”

 

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

'Een iGene Paspoort: iets voor mij?'

Publicatie downloaden

Langer gezond blijven dankzij de kennis van de genen

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Persoonlijk
Inzichten en adviezen op basis van jouw eigen DNA.

Veilig en Anoniem
Je privacy volledig gegarandeerd.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie.

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is? Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

Download de app

Apple store Google store

Nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.

Adres

iGene
Oude Haven 102
6511 XH Nijmegen
+31 (0)10 310 4200 info@igene.eu