X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

De ziekte van Crohn voorkomen dankzij kennis van je DNA

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van het spijsverteringskanaal, waarbij diepe ontstekingen kunnen ontstaan in het hele gebied van mond tot anus. Meestal zijn alleen de dunne en dikke darm ontstoken. Regelmatig treden naast maag-darm klachten ook andere klachten op zoals gewrichts- en oogontstekingen, huidafwijkingen en leverziekten. De diagnose wordt het meest gesteld bij mensen tussen de 15 en 30 jaar.

De ziekte van Crohn en erfelijkheid

De kans om de ziekte van Crohn te krijgen is voor een deel erfelijk bepaald. Op dit moment is van meerdere genen wetenschappelijk aangetoond dat ze hierbij een rol spelen. Aan de hand van je DNA is daardoor te zien of je een verhoogde of verlaagde kans hebt om de ziekte van Crohn te krijgen.

De ziekte van Crohn voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op de ziekte van Crohn te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van de ziekte van Crohn. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen. 

Jouw kans op de ziekte van Crohn verkleinen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen. Op dit moment valt ziekte van Crohn hier helaas niet onder. De iGene-app wordt echter constant doorontwikkeld, waardoor we misschien in de toekomst wel meer informatie over ziekte van Crohn kunnen geven en of je een verhoogde of verlaagde kans loopt erop. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ondertussen kan iGene je wel informatie geven over andere erfelijke aandoeningen, eigenschappen en medicijngevoeligheid.

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je de kans op de ziekte van Crohn kunt verkleinen, kun je daar direct je voordeel mee doen. Ondertussen ontvang je al wel informatie over je aanleg en het verkleinen van de kans op diverse andere aandoeningen. 

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

'Een iGene Paspoort: iets voor mij?'

Publicatie downloaden

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu