X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Luchtverontreiniging

Luchtverontreiniging of luchtvervuiling is de aanwezigheid van deeltjes of gassen in de lucht die daar van oorsprong niet in voorkomen en die nadelig zijn voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan fijnstof, roet, ozon, zwaveldioxide en stikstofdioxide. De meeste van deze stoffen zijn afkomstig van menselijke bron. Het wegverkeer en de industrie zijn belangrijke veroorzakers van luchtverontreiniging, maar ook de scheepvaart, landbouw, open haarden en houtkachels spelen een rol.

Luchtverontreiniging en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met luchtverontreiniging.

Luchtverontreiniging verhoogt het risico op longkanker

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een verband is tussen luchtvervuiling en longkanker. Aangezien iedereen in meerdere of mindere mate blootgesteld wordt aan luchtvervuiling, zoals fijnstof in het verkeer, is het effect op de publieke gezondheid relatief groot.

Luchtverontreiniging verhoogt het risico op een beroerte

Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat er een verband is tussen luchtvervuiling en de kans op een beroerte. Wellicht dat luchtvervuiling invloed heeft op de regulatie van de bloeddruk.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het beperken van luchtverontreiniging voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu