X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

Flucloxacilline

Flucloxacilline is een zogeheten smal-spectrum antibioticum uit de groep van penicillinen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van infecties veroorzaakt door een bepaalde groep (gram-positieve) bacteriën. Voorbeelden daarvan zijn huidinfecties, zoals krentenbaard, steenpuisten, wondroos, ontstoken eczeem en ontstekingen in de buitenste gehoorgang.

Flucloxacilline en het nut van DNA-analyse

Soms treden er bij het gebruik van flucloxacilline milde bijwerkingen op, zoals misselijkheid, braken, diarree en huiduitslag. Deze zijn meestal niet ernstig en van voorbijgaande aard. Er is echter ook een heel kleine kans op ernstige bijwerkingen in de vorm van leverschade; deze kans varieert per individu. Dit is deels te voorspellen op grond van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Flucloxacilline en het HLA-B*5701 gen

De individuele kans op bijwerkingen van een behandeling met flucloxacilline kan deels worden verklaard door genetische verschillen. Zo is bekend dat mutaties in het HLA-B*5701 gen mede verantwoordelijk kunnen zijn.

Bij zogeheten HLA-B*5701 positiviteit is de kans op ernstige leverschade verhoogd. De absolute kans om daadwerkelijk leverschade op te lopen blijft erg klein: ongeveer 1 op de 500 tot 1.000 dragers zal daadwerkelijk leverschade oplopen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met flucloxacilline.

Meer lezen over HLA-B*5701 »

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.