X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Genetische aanleg voor alcoholgevoeligheid

Tal van persoonlijke eigenschappen worden (mede) bepaald door je DNA. Je gevoeligheid voor alcohol is er een van. Lijkt het of jij beter of juist slechter tegen alcohol kunt dan mensen in je omgeving? Heb je het idee dat je een alcoholintolerantie hebt? Of dat je misschien wel allergisch voor alcohol bent? Mogelijk kan dit worden verklaard door jouw genetische aanleg.

Individuele verschillen in de afbraak van alcohol

Sommige mensen hebben al bij een laag alcoholpromillage last van reacties die lijken op een allergie voor alcohol. Dit kan komen doordat je lever minder goed is in de afbraak van alcohol. In dat geval krijg je ook bij een laag alcoholpromillage al een zogeheten ‘Alcohol Flush-reactie’. Hierbij uit de alcoholintolerantie (of ‘allergie’) zich in de vorm van klachten zoals rode vlekken in het gezicht, een versnelde hartslag, zweten en misselijkheid.

alcohol allergie

Alcoholgevoeligheid en erfelijkheid

Op dit moment is van meerdere genen aangetoond dat ze een rol spelen bij de individuele verschillen in de afbraak van alcohol. Aan de hand van je DNA is daardoor een voorspelling te doen over jouw persoonlijke alcoholgevoeligheid.

alcohol allergisch

‘Allergisch’ voor alcohol? Check jouw eigen genetische aanleg…

Wil je weten hoe het zit met jouw genetische aanleg voor alcoholgevoeligheid? Met een iGene Paspoort heb je inzicht in je eigen DNA-profiel en kun je het checken. Net als jouw genetische aanleg voor verschillende andere persoonlijke eigenschappen, uiterlijke kenmerken en erfelijke aandoeningen.

alcoholintolerantie

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Behalve informatie over verschillende persoonlijke kenmerken, krijg je met een iGene Paspoort ook informatie over tal van erfelijke aandoeningen. Daarnaast ontvang je gerichte informatie waarmee je jouw kans hierop zelf kunt helpen verkleinen. Zolang je gebruik maakt van onze berichtenservice blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is?

Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu