X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Gezond het nieuwe jaar in!

Goede voornemens

Hoe ga jij je goede voornemens dit jaar volhouden?

Stoppen met roken. Minder drinken. Maar ook meer bewegen, vaker sporten, gezonder eten. Veel van onze goede voornemens hebben te maken met een gezondere leefstijl. Dat is niet zo gek. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat je met een gezonde leefstijl veel invloed kunt uitoefenen op je eigen gezondheid. Wanneer je gezonde patronen opneemt in je dagelijkse gewoontes, kun je tot wel 15 jaar langer leven!

Alle reden om je aan je goede voornemens te houden, zou je zeggen. Toch blijkt juist het volhouden van goede voornemens vaak lastig. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan een derde van alle Nederlanders goede voornemens heeft, maar dat de helft daarvan binnen enkele dagen of weken alweer is opgegeven¹.

We vinden het moeilijk om patronen te doorbreken

Waarom is het zo lastig om goede voornemens vol te houden? Een van de belangrijkste oorzaken: het is moeilijk om gewoontes en patronen te veranderen. Daarnaast leggen we de lat vaak te hoog voor onszelf.

Goede voornemens volhouden

Als je weet welke factoren een rol spelen bij het niet volhouden van goede voornemens, kun je er ook voor zorgen dat jij jou goede voornemens wel langer volhoudt. 

Een paar tips:

 • Kies hooguit een of twee gewoontes die je wilt veranderen
 • Stel concrete doelen
 • Leg de lat niet te hoog
 • Doe het samen

Ook iGene kan een handje helpen

Met de HEALTH-variant van onze DNA-test krijg je persoonlijke adviezen op basis van je eigen DNA-profiel. Uit onderzoek blijkt dat mensen meer gemotiveerd zijn om dit soort adviezen op te volgen dan generiek gezondheidsadvies. Zo zijn mensen eerder geneigd om voedings- en beweegpatronen te verbeteren². Met een iGene DNA-test kun je komend jaar dus écht werken aan je gezondheid.

 • Toepasbare informatie, overzichtelijk gepresenteerd
  Doordat onze DNA-test je inzicht geeft in jouw sterke en zwakke kanten, kun je gericht werken aan jouw persoonlijke aandachtspunten. De resultaten van de DNA-test worden overzichtelijk gepresenteerd en de informatie is meteen toepasbaar in de praktijk.

 • Duidelijke leefstijlprioriteiten
  Blijkt uit onze DNA-analyse bijvoorbeeld dat je genetisch gezien een verhoogde aanleg hebt voor diabetes type 2? Of dat je een grotere kans hebt op darmkanker? Dan geeft het iGene paspoort een duidelijke lijst van leefstijlprioriteiten: adviezen die voor jou op maat zijn gesorteerd.

  Hetzelfde geldt voor adviezen waarmee je zelf de kans op allerlei andere aandoeningen kunt verkleinen. Deze adviezen zijn voor iedereen op een andere manier gerangschikt, op basis van de relatie tussen een advies en bepaalde ziekterisico’s, en de impact van de adviezen.

 • Waar valt voor jou de meeste winst te behalen?
  Door de overzichtelijke en gepersonaliseerde presentatie van de adviezen, zie je in één oogopslag waar voor jou de meeste winst te behalen valt. Vervolgens helpt iGene je nog een handje met het volhouden van je nieuwe gewoontes door je regelmatig een berichtje te sturen, met daarin handige tips en weetjes.

 • Inzichten uit de psychologie
  Naast kennis uit de genetische en medische wetenschap, maken wij ook gebruik van inzichten uit de psychologie. Door deze brede wetenschappelijke basis zijn wij in staat om genetische data niet alleen te analyseren, maar ook nauwkeurig te interpreteren en op effectieve wijze te presenteren in ons genenpaspoort. En daar kun jij je voordeel mee doen.

iGene HEALTH: onze meest complete DNA-test

We stipten ‘m al even aan: iGene HEALTH. Dit is de meest complete variant van onze DNA-test. Op de eerste plaats omdat hij inzicht geeft in jouw genetische aanleg voor verschillende aandoeningen. 

Maar daarnaast zie je ook hoe het zit met jouw gevoeligheid voor tientallen veelgebruikte medicijnen én krijg je een handig farmaco-profiel dat je makkelijk met je huisarts of apotheker kunt delen. Tot slot ontvang je informatie over allerlei persoonlijke kenmerken, zoals je gevoeligheid voor cafeïne, je aanleg voor lactose-intolerantie en jouw kans op rood haar.

Bestel jouw DNA-test vóór het einde van het jaar en ontvang een mooie korting!

Ga jij ook gezond het nieuwe jaar in? Bestel jouw iGene DNA-test in januari. Dan krijg je namelijk een mooie korting!

De iGene DNA-test wordt binnen 2-3 werkdagen bij je thuis bezorgd. Met onze speciale kit kun je makkelijk zelf een speekselmonster afnemen. Dit monster wordt vervolgens in een genetisch laboratorium onderzocht en na 4 tot 6 weken zijn de resultaten klaar. In de iGene app zie je daarna meteen met welke adviezen jij in 2023 aan de slag kunt!

Naar de productpagina

app health

Bronnen

1. https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-voorkomen/goede-voornemens-in-kleine-stapjes

2. Stewart, Kelly FJ, et al. "Behavioural changes, sharing behaviour and psychological responses after receiving direct-to-consumer genetic test results: a systematic review and meta-analysis." Journal of community genetics 9.1 (2018): 1-18.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu