X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Genetische aanleg voor lactose-intolerantie

Wanneer er sprake is van een lactose-intolerantie kan lactose uit de voeding niet goed verteerd worden. Lactose komt van nature voor in melk en melkproducten. Veel mensen met een lactose-intolerantie kunnen echter wel kleine hoeveelheden lactose verdragen.

Lactose-intolerantie en erfelijkheid

Op dit moment is van meerdere genen, waaronder het MCM6 gen, aangetoond dat ze een rol spelen bij het veroorzaken van lactose-intolerantie. Aan de hand van je DNA is daardoor een voorspelling te doen over jouw kans op lactose-intolerantie.

Jouw genetische aanleg voor lactose-intolerantie checken

Vind je het interessant om te weten hoe het zit met jouw genetische aanleg voor lactose-intolerantie? Als je een iGene Paspoort aanvraagt, heb je binnen 6 weken inzicht in je eigen DNA-profiel en kun je het meteen checken. Net als jouw genetische aanleg voor verschillende andere persoonlijke eigenschappen, uiterlijke kenmerken, aandoeningen en gevoeligheid voor medicatie.

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Naast informatie over verschillende persoonlijke kenmerken, krijg je met een iGene Paspoort ook informatie over tal van aandoeningen waarbij erfelijkheid een rol speelt. Daarnaast ontvang je gerichte informatie waarmee je jouw kans hierop zelf kunt helpen verkleinen. Zolang je gebruik maakt van onze berichtenservice blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu