X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Genetische aanleg voor norovirusresistentie

Norovirussen zijn zeer besmettelijke virussen die een voedselinfectie kunnen veroorzaken. Een voedselinfectie wordt gekenmerkt door buikklachten waaronder braken, buikpijn en buikkrampen. Vanwege genetische variatie is niet iedereen gevoelig voor elk type norovirus.

Norovirus resistentie en erfelijkheid

Verschillende mechanismen die de mens tegen het norovirus beschermen, zijn genetisch van aard. Zo is bekend dat het FUT2 gen een rol speelt in norovirus resistentie. Aan de hand van je DNA is daardoor een voorspelling te doen over jouw persoonlijke resistentie tegen het norovirus.

Jouw genetische aanleg voor norovirus resistentie checken

Vind je het interessant om te weten hoe het zit met jouw genetische aanleg voor norovirus resistentie? Als je een iGene Paspoort aanvraagt, heb je binnen 6 weken inzicht in je eigen DNA-profiel en kun je het meteen checken. Net als jouw genetische aanleg voor verschillende andere persoonlijke eigenschappen, uiterlijke kenmerken, aandoeningen en gevoeligheid voor medicatie.

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Naast informatie over verschillende persoonlijke kenmerken, krijg je met een iGene Paspoort ook informatie over tal van aandoeningen waarbij erfelijkheid een rol speelt. Daarnaast ontvang je gerichte informatie waarmee je jouw kans hierop zelf kunt helpen verkleinen. Zolang je gebruik maakt van onze berichtenservice blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu