X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Genetische gevoeligheid voor pijn en stress (COMT-gen)

Tal van persoonlijke eigenschappen worden (mede) bepaald door je DNA. Je gevoeligheid voor pijn en stress is er een van. Deze persoonlijke kenmerken worden in verband gebracht met een specifieke variatie op het COMT-gen. Daarnaast is er sprake van een verband tussen dit gen en de effectiviteit van opioïde pijnstillers. 

Pijn en stress gevoeligheid en erfelijkheid

Genetische variaties in het COMT-gen kunnen zorgen voor een sneller of trager werkend COMT-enzym. Bij een traag werkend enzym worden mensen vaak gekarakteriseerd als ‘worrier’. Bij deze mensen wordt een verhoogde gevoeligheid voor pijn en stress beschreven. ‘Warriors’ hebben een versneld werkend enzym. Ze zouden een hogere pijngrens hebben en stressbestendiger zijn.

Jouw genetische gevoeligheid voor pijn en stress checken

Wil je weten hoe het zit met jouw genetische aanleg voor pijn en stress gevoeligheid? Als je een iGene Paspoort aanvraagt, heb je binnen 6 weken inzicht in je eigen DNA-profiel en kun je het meteen checken. Net als jouw genetische aanleg voor verschillende andere persoonlijke eigenschappen, uiterlijke kenmerken en erfelijke aandoeningen. 

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Naast informatie over verschillende persoonlijke kenmerken, krijg je met een iGene Paspoort ook informatie over tal van erfelijke aandoeningen. Daarnaast ontvang je gerichte informatie waarmee je jouw kans hierop zelf kunt helpen verkleinen. Zolang je gebruik maakt van onze berichtenservice blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu