X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Genetische gevoeligheid voor SARS (2003)

Tal van persoonlijke eigenschappen worden (mede) bepaald door je DNA. Er zijn verschillende verklaringen waarom de ene persoon ernstig ziek wordt van een virus, terwijl een ander weinig tot geen klachten heeft. Naast risicofactoren als leeftijd, onderliggende aandoeningen en verzwakt immuunsysteem, lijken bij SARS ook genetische factoren een rol te spelen. 

Gevoeligheid voor SARS (2003) en erfelijkheid

Op dit moment zijn meerdere genen in kaart gebracht die van invloed kunnen zijn op de individuele ziektegevoeligheid voor het SARS-virus (2003), zoals genen die betrokken zijn bij de regulatie van virusinfecties in het algemeen. DNA-variaties in deze genen kunnen je gevoeligheid vergroten of verlagen. Aan de hand van je DNA is daardoor een voorspelling te doen over jouw persoonlijke gevoeligheid voor het SARS-virus (2003).

Let op: Het is nu nog onduidelijk of deze aanleg ook een relatie heeft met het Coronavirus dat in 2020 leidde tot een pandemie (SARS-CoV-2). Er zijn wel onderzoeken hierover opgezet, dus wellicht kunnen we hier in de toekomst nieuwe informatie over toevoegen. 

Jouw genetische gevoeligheid voor SARS (2003) checken

Wil je weten hoe het zit met jouw genetische gevoeligheid voor SARS (2003)? Als je een iGene Paspoort aanvraagt, heb je binnen 6 weken inzicht in je eigen DNA-profiel en kun je het meteen checken. Net als jouw genetische aanleg voor verschillende andere persoonlijke eigenschappen, uiterlijke kenmerken en erfelijke aandoeningen. 

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Naast informatie over verschillende persoonlijke kenmerken, krijg je met een iGene Paspoort ook informatie over tal van erfelijke aandoeningen. Daarnaast ontvang je gerichte informatie waarmee je jouw kans hierop zelf kunt helpen verkleinen. Zolang je gebruik maakt van onze berichtenservice blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu