X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Snelle spiervezels

Tal van persoonlijke eigenschappen worden (mede) bepaald door je DNA. Je aanleg voor sprint- en krachtvermogen tijdens het sporten is er een van. Lijkt het of jij explosiever of juist trager bent dan mensen in je omgeving? Mogelijk kan dit worden verklaard door jouw genetische aanleg.

Snelle spiervezels en erfelijkheid

Er spelen vele verschillende genen een rol bij de individuele aanleg voor sport en prestaties. Op dit moment is van het ACTN3-gen aangetoond dat het een grote invloed heeft op de functionaliteit van de zogenoemde type II spiervezels (snelle spiervezels). Ongeveer 20% van de populatie heeft geen functioneel ACTN3-gen, waardoor het spiereiwit α-actinine-3 niet wordt aangemaakt. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de gezondheid, maar gaat wel ten koste van een stukje kracht- en snelheidsvermogen van de snelle spiervezels. Aan de hand van je DNA is daardoor een voorspelling te doen over jouw aanleg van de snelle spiervezels. 

Jouw genetische aanleg voor snelle spiervezels checken

Wil je weten hoe het zit met jouw genetische aanleg voor snelle spiervezels? Als je een iGene Paspoort aanvraagt, heb je binnen 4 tot 6 weken inzicht in je eigen DNA-profiel en kun je het meteen checken. Net als jouw genetische aanleg voor verschillende andere persoonlijke eigenschappen, uiterlijke kenmerken en erfelijke aandoeningen.

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Naast informatie over verschillende persoonlijke kenmerken, krijg je met een iGene Paspoort ook informatie over tal van erfelijke aandoeningen. Daarnaast ontvang je gerichte informatie waarmee je jouw kans hierop zelf kunt helpen verkleinen. Zolang je gebruik maakt van onze berichtenservice blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu