X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Genetische aanleg voor restless legs syndroom

Restless legs betekent letterlijk rusteloze benen. Het gaat om vervelende gevoelens in de benen die vaak vlak voor het slapengaan optreden. Dit geeft een aandrang tot bewegen. Restless legs syndroom (RLS) komt relatief vaak voor en vooral bij mensen van middelbare leeftijd en ouder. De exacte oorzaak van RLS is onbekend.

 

 

Restless legs syndroom en erfelijkheid

Het is nog niet precies bekend waardoor het restless legs syndroom wordt veroorzaakt, maar de kans om deze aandoening te krijgen is deels erfelijk bepaald. Op dit moment is van meerdere genen wetenschappelijk aangetoond dat ze hierbij een rol spelen. Aan de hand van je DNA is daardoor te zien of je een verhoogde of verlaagde kans hebt om het restless legs syndroom te krijgen.

Restless legs syndroom voorkomen

Op dit moment is er nog weinig bekend over manieren waarop je zelf een bijdrage kunt leveren aan de preventie van het restless legs syndroom. Daarom staat er in je iGene Paspoort op dit moment ook nog géén informatie over deze aandoening.

Alertservice voor restless legs syndroom

Als je je aanmeldt voor de iGene nieuwsbrief (rechtsonder op deze pagina), dan ontvang je alerts als wij belangrijke updates doorvoeren op basis van nieuw wetenschappelijk onderzoek. Mocht er bijvoorbeeld een belangrijke ontdekking worden gedaan omtrent de preventie van het restless legs syndroom, dan kun je daar direct je voordeel mee doen. 

iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten

Met een iGene Paspoort krijg je informatie over tal van erfelijke aandoeningen en gerichte informatie om jouw kans hierop te verkleinen. Zolang je gebruik maakt van onze berichtenservice blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. 

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

'Een iGene Paspoort: iets voor mij?'

Publicatie downloaden

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu