X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store
Bestellen Tijdelijke actietarieven geldig t/m 30 november

Aflatoxine

Aflatoxine is een natuurlijke gifstof, geproduceerd door schimmels. Aflatoxine kan voorkomen in beschimmelde mais, pinda's, noten, granen, peulvruchten en gedroogd fruit, maar ook in producten die hiervan zijn gemaakt zoals pindakaas, brood en bier. Met name in ontwikkelingslanden, waar bovenstaande producten vaak in een warme en vochtige omgeving zijn opgeslagen, is de kans op ontwikkeling van aflatoxine aanzienlijk. Aflatoxine is giftig voor de mens. Doordat het een stabiele en hittebestendige stof is, kan aflatoxine niet onschadelijk worden gemaakt door verhitting. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert streng op de maximale toegestane normen in voedingsmiddelen. Hierdoor is de kans op blootstelling klein.

Aflatoxine en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met een besmetting met aflatoxine.

Een besmetting met aflatoxine verhoogt het risico op leverkanker

De meest voorkomende variant, aflatoxine B1, is een gifstof die bij regelmatige inname een duidelijk bewezen risico op leverkanker geeft. De lever zorgt onder meer voor de afbraak van gifstoffen. Aflatoxine vergroot het risico op leverkanker met name wanneer iemand ook besmet is met hepatitis B of C.

Meer lezen over leverkanker »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het beperken van aflatoxine voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Langer gezond blijven dankzij de kennis van de genen

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Persoonlijk
Inzichten en adviezen op basis van jouw eigen DNA.

Veilig en Anoniem
Je privacy volledig gegarandeerd.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie.

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is? Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

Download de app

Apple store Google store

Nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.

Adres

iGene
Oude Haven 102
6511 XH Nijmegen
+31 (0)10 310 4200 info@igene.eu