X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

Aflatoxine

Aflatoxine is een natuurlijke gifstof, geproduceerd door schimmels. Aflatoxine kan voorkomen in beschimmelde mais, pinda's, noten, granen, peulvruchten en gedroogd fruit, maar ook in producten die hiervan zijn gemaakt zoals pindakaas, brood en bier. Met name in ontwikkelingslanden, waar bovenstaande producten vaak in een warme en vochtige omgeving zijn opgeslagen, is de kans op ontwikkeling van aflatoxine aanzienlijk. Aflatoxine is giftig voor de mens. Doordat het een stabiele en hittebestendige stof is, kan aflatoxine niet onschadelijk worden gemaakt door verhitting. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert streng op de maximale toegestane normen in voedingsmiddelen. Hierdoor is de kans op blootstelling klein.

Aflatoxine en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met een besmetting met aflatoxine.

Een besmetting met aflatoxine verhoogt het risico op leverkanker

De meest voorkomende variant, aflatoxine B1, is een gifstof die bij regelmatige inname een duidelijk bewezen risico op leverkanker geeft. De lever zorgt onder meer voor de afbraak van gifstoffen. Aflatoxine vergroot het risico op leverkanker met name wanneer iemand ook besmet is met hepatitis B of C.

Meer lezen over leverkanker »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het beperken van aflatoxine voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

"Langer gezond blijven met een iGene Paspoort"

Direct Ontvangen (PDF)

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.