X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Angst en depressie

Angst en depressie ontstaan door een combinatie van verschillende factoren en hebben een grote impact in het dagelijkse leven; zowel mentaal als fysiek. Angst en depressie vormen een risicofactor voor andere aandoeningen.

Neem (beginnende) klachten van angst en depressie serieus en probeer deze te voorkomen of verminderen.

Angst en depressie en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met angst en depressie.

Het voorkómen van angst en depressie verlaagt het risico op Alzheimer

Depressie, met name op latere leeftijd, wordt in verband gebracht met een hoger risico op Alzheimer. Een mogelijke verklaring is dat depressie de cognitieve achteruitgang kan versterken, maar het is ook mogelijk dat depressie een voorstadium van dementie is.

Het voorkómen van angst en depressie verlaagt het risico op de ziekte van Parkinson

Angst en depressie worden in verband gebracht met een hoger risico op Parkinson. Ze kunnen ook duiden op een voorstadium van Parkinson, omdat een laag serotoninegehalte in de hersenen zowel met Parkinson als met depressie in verband wordt gebracht.

Het voorkómen van angst en depressie verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Bij mensen met depressie of angst- en stemmingsstoornissen neemt het risico op hart- en vaatziekten toe en kan een beginnend ziekteproces versneld worden. Stress kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en een toename in ontstekingsfactoren. Ook gaat depressie vaak gepaard met een ongezonde leefstijl.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het voorkomen van angst en depressie voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu