X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Anticonceptiepil

De anticonceptiepil is een veelgebruikt middel om zwangerschap te voorkomen. De pil bevat hormonen die de vruchtbaarheid van vrouwen onderdrukt. Daardoor vindt er geen ovulatie plaats en ontwikkelt het baarmoederslijmvlies zich minder.

De anticonceptiepil en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het gebruik van de anticonceptiepil.

Pilgebruik verhoogt het risico op leverkanker

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van de pil een verhoogd risico geeft op goedaardige levergezwellen (adenomen). Op den duur zouden deze gezwellen kwaadaardig kunnen worden. Dit effect lijkt alleen op te treden bij anticonceptiepillen met een hoog oestrogeen- en progesterongehalte.

Pilgebruik verhoogt het risico op borstkanker

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van de pil een licht verhoogd risico op borstkanker geeft. Dit risico normaliseert zich na stoppen met de pil. De kans om in de vruchtbare leeftijd borstkanker te krijgen is overigens laag.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het gebruik van de anticonceptiepil een nadelig effect op jouw gezondheid kan hebben. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu