X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker wordt aangeboden door de overheid. Deelname is gratis en vrijwillig. Een bevolkingsonderzoek of screening is een regelmatig terugkerend medisch onderzoek bij gezonde mensen, met als doel een aandoening vroegtijdig op te sporen. Twee belangrijke criteria voor het invoeren van een bevolkingsonderzoek zijn:

  1. Vroegdetectie verhoogt de slagingskans van de behandeling.
  2. Het aantal mensen dat ten onrechte als ziek wordt bestempeld is laag.

Bevolkingsonderzoek en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met het deelnemen aan het bevolkingsonderzoek.

Bevolkingsonderzoek draagt bij aan vroegtijdige opsporing van borstkanker

Wanneer borstkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, neemt de kans op genezing toe en is de behandeling minder zwaar. In Nederland krijgen alle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Deelname aan het bevolkingsonderzoek wordt sterk aanbevolen.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of deelname aan een bevolkingsonderzoek extra belangrijk kan zijn. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu