X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Borstvoeding

Borstvoeding is niet alleen goed voor kinderen; ook voor de moeder kan het langdurig geven van borstvoeding gezondheidsvoordelen opleveren.

Borstvoeding en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het geven van borstvoeding.

Langdurig borstvoeding geven verlaagt het risico op eierstokkanker

Het geven van borstvoeding wordt geassocieerd met een verlaagd risico op eierstokkanker, met name als dit gedurende een lange periode gebeurt. Hormonale factoren spelen hierin een rol. Ook het krijgen van kinderen is gunstig; het hebben van meer kinderen verlaagt het risico op eierstokkanker.

Langdurig borstvoeding geven verlaagt het risico op borstkanker

Het geven van borstvoeding wordt geassocieerd met een verlaagd risico op zowel premenopausale als postmenopausale borstkanker, met name als dit gedurende een lange periode gebeurt. Hormonale factoren spelen hierin een rol. Ook het krijgen van kinderen is gunstig: meer kinderen verlaagd het risico op borstkanker.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het langdurig geven van borstvoeding voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu