X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Brandend maagzuur

Bij brandend maagzuur (ook wel reflux genoemd) stroomt een deel van de maaginhoud terug in de slokdarm. Dit kan op den duur klachten veroorzaken. Je kunt brandend maagzuur voorkomen door op te letten wat je eet.

Eet gezond, gevarieerd en vezelrijk. Vermijd grote, zware en vette maaltijden. En eet niet teveel voor het slapengaan; maagzuur kan makkelijker terugstromen als je gaat liggen met een volle maag. Voedingsmiddelen die de klachten kunnen verergeren zijn onder andere alcohol, scherpe kruiden, koolzuurhoudende dranken en zure vruchtensappen (sinaasappel, citroen, grapefruit). Aangezien roken zorgt voor verslapping van het sluitspiertje tussen de slokdarm en maag, is het verstandig te stoppen met roken. Vermijd voorover bukken. In plaats daarvan kun je beter door je knieën zakken met een rechte rug.

Brandend maagzuur en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met het optreden van brandend maagzuur.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het voorkomen van brandend maagzuur voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu