X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Calcium en vitamine D

Het is belangrijk om zowel je calcium als vitamine D op peil te houden, omdat beide belangrijk zijn voor het behoud van sterke botten en tanden. Aangezien vitamine D nodig is bij de opname van calcium, worden ze vaak in één adem genoemd. Calcium is bovendien ook belangrijk voor een goede werking van je zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van mineralen.

De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Maar in de wintermaanden is de zonkracht (in Noord- en West-Europa) niet sterk genoeg om aan je benodigde hoeveelheid vitamine D te komen. Andere bronnen van vitamine D zijn vette vissoorten en verrijkte margarine en bak- en braadproducten.

Belangrijke bronnen van calcium zijn zuivelproducten (zoals melk, yoghurt en kaas), groene groente (boerenkool, broccoli, sperziebonen, spinazie), peulvruchten en noten. Drink niet te veel alcohol, koffie, thee en cola; deze producten zorgen ervoor dat calcium sneller wordt uitgescheiden.

Voldoende calcium en vitamine D en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met calcium en vitamine D.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of calcium in combinatie met vitamine D voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu