X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

DASH-dieet

Het ‘Dietary Approaches to Stop Hypertension’ (DASH) voedingspatroon heeft een bewezen bloeddrukverlagend effect. Naast een lagere bloeddruk zijn er nog extra gezondheidsvoordelen.

De belangrijkste uitgangspunten van het DASH-dieet zijn: veel groente en fruit, noten, peulvruchten en bonen, volkoren producten, vis, magere zuivel en mager vlees. Daarnaast wordt het gekenmerkt door een lage consumptie van zout, verzadigd en totaal vet, rood en bewerkt vlees, frisdrank en andere gesuikerde producten. DASH heeft veel overeenkomsten met een mediterraan dieet. Aangezien er geen nadelen verbonden zijn aan het DASH-dieet, is het aan te bevelen om zoveel mogelijk elementen uit dit voedingspatroon te gebruiken voor je eigen voedingspatroon.

Eten volgens het DASH-dieet en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het volgen van een DASH-dieet. Het DASH-dieet, initieel gericht op het verlagen van de bloeddruk, heeft positieve gezondheidseffecten die lijken op de voordelen van een mediterraan dieet.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het DASH-dieet voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu