X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store
Bestellen Tijdelijke actietarieven geldig t/m 31 augustus

Drop

Drop (en ook zoethout) bevat glycyrrhizine. Dit stofje, dat zorgt voor de kenmerkende smaak van zoethout, heeft een bloeddrukverhogend effect. Glycyrrhizine wordt in het maagdarmkanaal omgezet in glycyrrhetinezuur, wat ervoor zorgt dat het lichaam meer vocht vasthoudt. Dit effect leidt tijdelijk tot een hogere bloeddruk, maar bij een regelmatige hoge inname kan de bloeddruk ook op lange termijn verhogen.

Drop en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het nuttigen van veel drop en zoethout.

Veel drop en zoethout verhogen de kans op een beroerte

Veel glycyrrhizine kan een hoge bloeddruk tot gevolg hebben. Dit is een risicofactor voor het krijgen van een beroerte. Eet daarom niet te veel drop en beperk de hoeveelheid zoethout.

Volgens het Voedingscentrum is het voor een volwassene veilig om dagelijks ongeveer 20 dropjes of 3 glazen zoethoutthee te consumeren.

Meer lezen over beroerte »

Veel drop en zoethout verhogen de kans op hart- en vaatziekten

Veel glycyrrhizine kan een hoge bloeddruk tot gevolg hebben. Dit is een risicofactor voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Eet daarom niet te veel drop en beperk de hoeveelheid zoethout.

Volgens het Voedingscentrum is het voor een volwassene veilig om dagelijks ongeveer 20 dropjes of 3 glazen zoethoutthee te consumeren.

Meer lezen over hart- en vaatziekten »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het beperken van drop en zoethout voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Langer gezond blijven dankzij de kennis van de genen

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Persoonlijk
Inzichten en adviezen op basis van jouw eigen DNA.

Veilig en Anoniem
Je privacy volledig gegarandeerd.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie.

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is? Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

Download de app

Apple store Google store

Nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.

Adres

iGene
Oude Haven 102
6511 XH Nijmegen
+31 (0)10 310 4200 info@igene.eu