X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Groente en fruit

Groente en fruit bevatten weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Ze geven veel gezondheidsvoordelen en hangen samen met een lager risico op chronische ziekten.

Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid van minimaal 250 gram groente en 200 gram fruit per dag te consumeren. Belangrijke stoffen in groente en fruit zijn vezels, vitamines, mineralen, antioxidanten, flavonoïden, glucosinolaten, carotenoïden en fyto-oestrogenen.

De beschermende effecten van groente en fruit zijn vooralsnog niet toe te schrijven aan één enkel bestanddeel. Wellicht dat een combinatie van stoffen zorgt voor een beschermend effect op diverse ziektes. Zorg daarom voor voldoende variatie, om genoeg van alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Groente/fruit en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het nuttigen van voldoende groente en fruit.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of groente en fruit voor jou extra belangrijk kunnen zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu