X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

Het eten van noten

Noten bevatten veel verschillende voedingsstoffen en zijn een bron van eiwit, vezels, vitamines en mineralen. Het dagelijks eten van een handje noten heeft positieve gezondheidseffecten.

Walnoten, cashewnoten, paranoten, hazelnoten en pistachenoten; er zijn vele soorten noten met wisselende voedingswaarden. Zorg voor variatie of kies een notenmix. Noten bevatten ook (onverzadigd) vet en leveren daarmee veel calorieën; let dus op je inname en eet niet meer dan een handje noten per dag.

Voldoende noten en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het eten van noten.

Een handje noten per dag verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten. Noten bevatten namelijk veel meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze hebben een gunstig effect op het cholesterol, waardoor het risico op coronaire hartziekten afneemt.

Volgens de Gezondheidsraad hangt 15 gram noten per dag samen met een ongeveer 20% lager risico op hart- en vaatziekten. Het eten van noten past in een mediterraan dieet, dat in het algemeen geassocieerd wordt met een lager risico op een hartinfarct en coronaire hartziekten.

Meer lezen over hart- en vaatziekten »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het eten van noten voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

"Langer gezond blijven met een iGene Paspoort"

Direct Ontvangen (PDF)

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.