X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Hete dranken

Hete dranken, zoals koffie en thee, kunnen weefsels in de mond, keelholte en slokdarm beschadigen. Onder hete dranken verstaan we vloeistoffen die op het moment van drinken warmer zijn dan 65°C.

Hete dranken en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met het drinken van hete dranken.

Het drinken van hete dranken verhoogt het risico op slokdarmkanker

Het drinken van hete dranken is gerelateerd aan een hogere kans op slokdarmkanker. Dit werd onlangs bevestigd door het IARC (International Agency for Research on Cancer).

Hete vloeistoffen veroorzaken mogelijk schade aan de cellen in de slokdarm, waardoor die cellen uiteindelijk kunnen veranderen in kankercellen. Laat koffie en thee daarom een beetje afkoelen voordat je het drinkt.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het voor jou extra belangrijk is om op te passen met het drinken van hete dranken, om zo bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu