X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Magnesiumrijke voeding

Magnesium speelt een rol bij de botopbouw, bij de werking van een groot aantal enzymen, en bij de overdracht van prikkels in spieren en zenuwen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van dit mineraal is 350 mg per dag voor mannen en 280 mg per dag voor vrouwen. Volgens het Voedingscentrum komt een tekort aan magnesium niet snel voor, omdat het in veel voedingsmiddelen zit. Belangrijke bronnen van magnesium zijn volkoren- en graanproducten, groene bladgroenten, noten (cashewnoten en amandelen) en cacao of extra pure chocola.

Magnesium en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het nuttigen van magnesiumrijke voeding.

Magnesiumrijke voeding verlaagt het risico op een beroerte

Uit studies is gebleken dat mensen die meer magnesiumrijke voeding eten, een verlaagde kans hebben op een beroerte. Dit heeft mogelijk te maken met het bloeddrukverlagende effect van magnesium. Een hoge bloeddruk is namelijk een belangrijke risicofactor voor een beroerte.

Bij een gezond voedingspatroon, met voldoende groente en fruit, is extra magnesium in de vorm van supplementen niet nodig.

Magnesiumrijke voeding verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Uit studies is gebleken dat mensen die meer magnesiumrijke voeding eten, een verlaagde kans hebben op hart- en vaatziekten. Dit heeft mogelijk te maken met het bloeddrukverlagende effect van magnesium. Een hoge bloeddruk is namelijk een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Bij een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groente en fruit is extra magnesium in de vorm van supplementen niet nodig.

Magnesiumrijke voeding verlaagt het risico op darmkanker

Er zijn aanwijzingen dat een hogere dagelijkse inname van magnesium een verlaagde kans op darmkanker geeft. Bij een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groente en fruit krijg je voldoende magnesium binnen.

Magnesiumrijke voeding verlaagt het risico op diabetes type 2

Magnesium is betrokken bij insulineregulatie en glucoseopname. Er zijn aanwijzingen dat mensen met diabetes een tekort aan magnesium hebben en dat dit een onderliggende oorzaak kan zijn voor het ontwikkelen van insulineresistentie.

Zorg daarom voor voldoende magnesiumrijke producten in je voedingspatroon.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of magnesiumrijke voeding voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu