X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Matig zuivelproducten

Zuivelproducten vormen een bron van eiwit, vitamines en mineralen, en worden geassocieerd met verschillende gezondheidseffecten. Volle zuivelproducten zoals melk, kaas, yoghurt en room bevatten relatief veel verzadigd vet. Halfvolle of magere zuivelproducten zoals karnemelk, magere kwark, halfvolle melk en magere yoghurt zijn een goed alternatief, evenals een minder dik belegde boterham met kaas.

Zuivelproducten en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met zuivelproducten.

Een hoge consumptie van zuivelproducten verhoogt het risico op prostaatkanker

Er zijn studies die een relatie laten zien tussen een hoge consumptie van zuivelproducten en een licht verhoogde kans op prostaatkanker. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de aanwezigheid van het mineraal calcium in zuivel. Maar let op: calcium is belangrijk voor verschillende processen in het lichaam. Beperk je totale zuivelinname tot maximaal twee à drie consumpties per dag.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of zuivelproducten ook een nadelig effect op jouw gezondheid kunnen hebben. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu