X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Ondergewicht

Een te laag gewicht voor je lengte kan een risico zijn voor je gezondheid. Een veelgebruikte maat voor over- en ondergewicht is de Body Mass Index (BMI). Is je BMI lager dan 18,5? Dan spreekt men van ondergewicht. Er kan dan sprake zijn van een tekort aan essentiële voedingsstoffen, je afweer kan achteruit gaan en je kunt je lusteloos en moe voelen.

Ondergewicht en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met ondergewicht.

Ondergewicht verhoogt het risico op botontkalking

Na de overgang hebben vrouwen meer kans op botontkalking door een verminderde productie van oestrogenen. 

Er worden nog wel kleine hoeveelheden mannelijke hormonen gevormd die door het vetweefsel worden omgezet in oestrogene hormonen. Als er weinig vetweefsel is, kunnen er minder hormonen worden omgezet. Vrouwen met ondergewicht hebben daardoor een extra hoge kans op botontkalking.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het voorkomen van ondergewicht voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu