X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Prikkel je hersenen

Houd je hersenen gezond door ze op verschillende manieren te prikkelen. Geheugentraining kan bijdragen aan het in conditie houden van de hersenen. Er zijn vele manieren om je hersenen te prikkelen zoals nieuwe dingen leren, boeken of tijdschriften lezen, puzzelen, spelletjes spelen, lichamelijke beweging, muziek maken, sociale activiteiten en het onderhouden van contacten. Richt je niet op één activiteit, maar onderneem (en combineer) verschillende activiteiten om je hersenen te blijven prikkelen.

Hersentraining en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het prikkelen van de hersenen.

Hersentraining verlaagt het risico op Alzheimer

Een lage mentale activiteit is een risicofactor voor Alzheimer. Ook mensen bij wie de diagnose Alzheimer al is gesteld, hebben nog baat bij het actief trainen van de hersenen.

Door je hersenen actief te houden kan cognitieve achteruitgang op lange termijn beperkt worden. Zorg voor voldoende prikkels, ook sociaal gezien.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het prikkelen van je hersenen voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu