X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

Regelmatig zuivel

Zuivelproducten vormen een bron van eiwit, vitamines en mineralen, en worden geassocieerd met diverse gezondheidseffecten. Let op: met name volle zuivelproducten zoals melk, kaas, yoghurt en room bevatten relatief veel verzadigd vet. Halfvolle of magere zuivelproducten zoals karnemelk, magere kwark, halfvolle melk en magere yoghurt zijn een goed alternatief, evenals een minder dik belegde boterham met kaas.

Regelmatig zuivel en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met een regelmatige inname van zuivelproducten.

Zuivelproducten verlagen het risico op een beroerte

Er is bewijs dat het gebruik van halfvolle en magere zuivelproducten samenhangt met een lager risico op een beroerte. Dit verband is niet aangetoond voor volle zuivelproducten; deze zouden het risico juist kunnen verhogen.

Meer lezen over beroerte »

Zuivelproducten verlagen het risico op botontkalking

Zuivelproducten vormen een goede bron van eiwitten en calcium, die beide belangrijk zijn voor sterke botten. Met name gefermenteerde zuivelproducten zoals yoghurt, karnemelk en kwark verminderen het risico op botbreuken. Deze associatie wordt niet gevonden voor de consumptie van melk.

Door dagelijks voldoende eiwitten en calcium te consumeren wordt het risico op botontkalking verlaagd. Naast calcium spelen ook andere factoren een rol, zoals andere mineralen, voldoende beweging en vitamine D en K.

Meer lezen over botontkalking »

Zuivelproducten verlagen het risico op darmkanker

De dagelijkse inname van zuivel, met name melk, wordt in verband gebracht met een lager risico op darmkanker. De bewijzen duiden vooral op een beschermende werking door calcium.

Calcium remt ongewenste celdeling en beschermt de cellen tegen schade door galzuren. De totale inname van calcium, zowel uit zuivel, supplementen en andere voedingsmiddelen, geeft een verlaagd risico op darmkanker.

Meer lezen over darmkanker »

Yoghurt verlaagt het risico op diabetes type 2

Dagelijks een portie yoghurt hangt samen met een lager risico op diabetes. Yoghurt zou een effect kunnen hebben op de energiebalans door een snellere verzadiging en betere insulinegevoeligheid. Mogelijk speelt de darmflora hierbij een belangrijke rol. 

Let wel op met fruityoghurt; die bevat vaak veel toegevoegde suikers. Die zorgen juist voor een snelle stijging van de bloedglucose. Let ook op met volle yoghurt. Het beste is een halfvolle of magere variant.

Meer lezen over diabetes mellitus type 2 »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of zuivelproducten voor jou extra belangrijk kunnen zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

"Langer gezond blijven met een iGene Paspoort"

Direct Ontvangen (PDF)

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.