X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

Rood vlees

Rood vlees komt van runderen, kalveren, paarden, geiten, schapen en varkens en van wild zoals hert, haas, konijn en wild zwijn. Het eten van rood vlees wordt geassocieerd met verschillende gezondheidsrisico's, om meerdere redenen. Zo bevat rood vlees vaak veel verzadigde vetten en heemverbindingen; complexe verbindingen met ijzer. Ook door het koken, bakken of grillen van vlees kunnen schadelijke stoffen worden gevormd. Om de houdbaarheid van het vlees te verlengen en om een mooie rode kleur te behouden, wordt vaak nitriet toegevoegd.

Rood vlees en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het eten van veel rood vlees.

Rood vlees verhoogt het risico op Alzheimer

Er zijn aanwijzingen dat het eten van rood vlees een verhoogd risico op Alzheimer geeft. Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over alzheimer »

Rood vlees verhoogt het risico op een beroerte

Het eten van 100 tot 120 gram rood vlees per dag (bewerkt en onbewerkt) wordt geassocieerd met een 10% hoger risico op een beroerte. Rood vlees bevat veel heemverbindingen. Dat zijn complexe verbindingen met ijzer, die mogelijk voor schade aan bloedvaten kunnen zorgen.

Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over beroerte »

Rood vlees verhoogt het risico op diabetes type 2

Het risico op diabetes type 2 neemt met 15% toe bij het dagelijks eten van 100 gram rood vlees.

Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over diabetes mellitus type 2 »

Rood vlees verhoogt het risico op darmkanker

Er is sterk bewijs dat het eten van rood vlees een verhoogd risico geeft op verschillende soorten kanker, waaronder darmkanker. Rood vlees bevat veel heemverbindingen. Dat zijn complexe verbindingen met ijzer, die de ontwikkeling van darmkanker mogelijk kunnen stimuleren.

Het risico op darmkanker neemt met 10% toe, als elke dag 100 gram rood vlees wordt gegeten. Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over darmkanker »

Rood vlees verhoogt het risico op maagkanker

Er is bewijs dat het eten van rood vlees een verhoogd risico geeft op verschillende soorten kanker, waaronder maagkanker. Met name bewerkt rood vlees geeft een duidelijk verhoogd risico.

Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over maagkanker »

Rood vlees verhoogt het risico op slokdarmkanker

Er is bewijs dat het eten van rood vlees een verhoogd risico geeft op verschillende soorten kanker, waaronder slokdarmkanker. Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over slokdarmkanker »

Rood vlees verhoogt het risico op longkanker

Het dagelijks eten van 100 gram rood vlees, geeft een verhoogd risico op longkanker van 20%. Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over longkanker »

Rood vlees verhoogt het risico op prostaatkanker

Er zijn aanwijzingen dat het eten van rood vlees een verhoogd risico op prostaatkanker geeft. Beperk de hoeveelheid rood vlees in je voedingspatroon daarom tot maximaal 300 gram per week. Eet eens een dagje vegetarisch of vervang rood vlees door vis, kip of ander gevogelte.

Meer lezen over prostaatkanker »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of minder rood vlees eten voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

"Langer gezond blijven met een iGene Paspoort"

Direct Ontvangen (PDF)

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.