X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store
Bestellen Tijdelijke actietarieven geldig t/m 31 augustus

Transvetten

In het algemeen hebben transvetten schadelijke gezondheidseffecten. Transvetten zijn slechter voor de gezondheid dan verzadigde vetten. Transvetten komen van nature voor in dierlijke vetten (in geringe mate) of ze ontstaan bij het industrieel gedeeltelijk harden van onverzadigde vetten. Bij dit proces worden vloeibare oliën omgezet in een minder vloeibare vorm, zodat de structuur steviger (beter smeerbaar) wordt en de houdbaarheid verbetert. Bij het volledig harden van onverzadigd vet ontstaan geen transvetten.

Sinds de jaren 80, toen de schadelijke gezondheidseffecten van transvetten bekend raakten, zijn de industriële transvetzuren grotendeels verwijderd uit onze voeding. Momenteel zijn de grootste bronnen van transvetten van dierlijke aard (zuivel en vlees). Je kunt de inname van transvet beperken door zoveel mogelijk te kiezen voor vloeibaar of zacht vet, en niet te veel koek, gebak en snacks te eten.

Transvetten en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met het nuttigen van transvetten.

Transvetten verhogen het risico op hart- en vaatziekten

Transvetten hebben een ongunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Transvetten zijn slechter dan verzadigde vetten. Ze verhogen het LDL-cholesterolgehalte en verlagen het HDL-cholesterolgehalte. Hierdoor wordt de kans op hart- en vaatziekten beduidend hoger.

Meer lezen over hart- en vaatziekten »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het vermijden van transvetten voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Langer gezond blijven dankzij de kennis van de genen

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Persoonlijk
Inzichten en adviezen op basis van jouw eigen DNA.

Veilig en Anoniem
Je privacy volledig gegarandeerd.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie.

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is? Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

Download de app

Apple store Google store

Nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.

Adres

iGene
Oude Haven 102
6511 XH Nijmegen
+31 (0)10 310 4200 info@igene.eu