X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

Verzadigd vet

Verzadigde vetten staan bekend om hun negatieve impact op de gezondheid, omdat de cholesterolwaarden in je lichaam omhoog gaan wanneer je te veel verzadigd vet eet. Bronnen van verzadigd vet zijn koekjes, chips en kant-en-klaar producten. Ook dierlijke producten zoals vlees en volle zuivel bevatten veel verzadigd vet. Het negatieve imago van verzadigde vetten is de laatste jaren enigszins verbeterd. Verzadigde vetten zijn namelijk niet alleen ongezond; ze zijn ook nodig om processen in lever-, darm- en hersenen goed te laten verlopen.

Verzadigd vet en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het nuttigen van verzadigd vet.

Verzadigd vet verhoogt het risico op een beroerte

Te veel verzadigd vet vergroot de kans op een hoog cholesterolgehalte en kan slagaderverkalking veroorzaken. Dit zijn risicofactoren voor het krijgen van een beroerte.

Beperk daarom het gebruik van ongezonde vetten en kook met olijfolie en meervoudig onverzadigde vetten, zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Meer lezen over beroerte »

Verzadigd vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten

Een hoge consumptie van verzadigd vet vergroot de kans op een hoog cholesterolgehalte en kan slagaderverkalking veroorzaken. Dit zijn risicofactoren voor het krijgen van hart- en vaatziekten.

Door verzadigd vet te vervangen door meervoudig onverzadigd vet, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Beperk daarom het gebruik van ongezonde vetten en kook met olijfolie en meervoudig onverzadigde vetten, zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Meer lezen over hart- en vaatziekten »

Verzadigd vet verhoogt het risico op eierstokkanker

Er zijn aanwijzingen dat een voedingspatroon met veel (verzadigd) vet een hoger risico op eierstokkanker met zich meebrengt. Probeer er daarom voor te zorgen dat je niet teveel vette producten eet.

Meer lezen over eierstokkanker »

Verzadigd vet verhoogt het risico op prostaatkanker

Er zijn aanwijzingen dat een voedingspatroon met veel (verzadigd) vet een hoger risico op prostaatkanker met zich meebrengt. Probeer er daarom voor te zorgen dat je niet teveel vette producten eet.

Meer lezen over prostaatkanker »

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of minder verzadigd vet eten voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

"Langer gezond blijven met een iGene Paspoort"

Direct Ontvangen (PDF)

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.