X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Vitamine B

Vitamine B is een verzamelnaam voor 8 verschillende vitamines, waarvan B6, B11 (foliumzuur) en B12 de belangrijkste zijn. Deze vitamines zijn betrokken bij de groei, de aanmaak van bloed, het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Belangrijke bronnen van vitamine B6 en foliumzuur zijn groene bladgroenten, peulvruchten, brood, volkorenproducten, zuivel en vlees. Een tekort aan foliumzuur kan met name optreden tijdens de zwangerschap. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel.

Vitamine B en jouw gezondheid

Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met de inname van voldoende vitamine B.

Voldoende vitamine B verlaagt het risico op Alzheimer

Een te hoog gehalte aan homocysteïne in het bloed wordt geassocieerd met cognitieve achteruitgang en Alzheimer.

Een hoog homocysteïne-gehalte kan worden voorkomen door voldoende inname van B-vitamines. Foliumzuur (B11) en vitamine B12 zijn de belangrijkste B-vitamines.

Voldoende vitamine B verlaagt het risico op de ziekte van Parkinson

Een te hoog gehalte aan homocysteïne in het bloed wordt geassocieerd met cognitieve achteruitgang en de ziekte van Parkinson.

Een hoog homocysteïne-gehalte kan worden voorkomen door voldoende inname van B-vitamines. Foliumzuur (B11) en vitamine B12 zijn de belangrijkste B-vitamines.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of voldoende vitamine B voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu