X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Zonlicht

Blootstelling aan zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D voor het lichaam. Een juiste vitamine D-spiegel in het bloed wordt geassocieerd met een lagere kans op sterfte.

De Gezondheidsraad adviseert dan ook om iedere dag ten minste 15 tot 30 minuten buiten te zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. De aanmaak van vitamine D hangt af van de duur en intensiteit van de blootstelling aan het zonlicht, het blootgestelde oppervlak, de hoeveelheid pigment in de huid en het type pigment. In Noord-Europese landen is de intensiteit van zonlicht in de wintermaanden te zwak voor het aanmaken van vitamine D.

Let wel op: blootstelling aan zonlicht verhoogt de kans op huidkanker. Gebruik zonnebrandcrème om verbranding van de huid te voorkomen. Dit heeft geen effect op de aanmaak van vitamine D.

Zonlicht en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met zonlicht.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of zonlicht voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu