X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

De kans op Alzheimer verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand in je omgeving Alzheimer wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die erdoor getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico te verlagen?  

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Alzheimer is een ongeneeslijke hersenziekte waarbij de cellen in sommige delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven. De ziekte van Alzheimer is met 70% de meest voorkomende vorm van dementie. Het begint vaak sluipend met stoornissen in het geheugen. Onderzoekers denken dat eiwitophopingen in de zenuwcellen van de hersenen de oorzaak zijn.

Genetische aanleg voor Alzheimer

Hoe groot je persoonlijke risico op Alzheimer is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar bijvoorbeeld ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Alzheimer voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op Alzheimer te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van Alzheimer. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie direct met je te delen in je iGene Paspoort. 

Jouw kans op Alzheimer verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder Alzheimer. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op Alzheimer, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen. Daarmee is niet uitgesloten dat je ooit Alzheimer zult krijgen, maar kun je wel actief bijdragen aan de mogelijke preventie ervan.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je iGene Paspoort actief is, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je Alzheimer nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.  

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

'Hoe je zelf kunt helpen Alzheimer te voorkomen'

Publicatie downloaden

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.