X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store
Bestellen Tijdelijke actietarieven geldig t/m 31 juli

Darmkanker

Als bij iemand uit je omgeving Darmkanker wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het te voorkomen?  

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Darmkanker, de verzamelnaam voor verschillende typen kanker in de dunne darm, dikke darm en endeldarm, is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Zo’n 5% van de bevolking krijgt tijdens zijn of haar leven darmkanker. In de meeste gevallen gaat het om dikkedarmkanker. Deze komt voornamelijk voor vanaf het vijftigste levensjaar.

Darmkanker en erfelijkheid

De kans om darmkanker te krijgen is voor een deel erfelijk bepaald. Op dit moment is van meerdere genen wetenschappelijk aangetoond dat ze hierbij een rol spelen. Aan de hand van je DNA is daardoor goed te zien of je een verhoogde of verlaagde kans hebt om darmkanker te krijgen.


Darmkanker voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over de oorzaken van darmkanker en over manieren om de kans op darmkanker te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van darmkanker. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen in je iGene Paspoort.

Jouw kans op darmkanker verkleinen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder darmkanker. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op darmkanker, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verkleinen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je darmkanker nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

'Langer gezond blijven dankzij de kennis van je genen: Darmkanker'

Publicatie downloaden

Langer gezond blijven dankzij de kennis van de genen

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is? Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

Download de app

Apple store Google store

Nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.

Adres

iGene
Oude Haven 102
6511 XH Nijmegen
+31 (0)10 310 4200 info@igene.eu