X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

De kans op diabetes verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand uit je omgeving diabetes type 2 wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen? 

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Diabetes type 2 ontstaat wanneer het lichaam de bloedsuiker niet goed meer kan regelen. Er is te weinig insuline in het lichaam waardoor er niet genoeg suiker uit het bloed kan worden gehaald. Ook jongere mensen krijgen de ziekte steeds vaker. Van de diabetes patiënten heeft het merendeel type 2.

Genetische aanleg voor diabetes type 2

Hoe groot je persoonlijke risico op diabetes type 2 is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar in belangrijke mate ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Diabetes type 2 voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op diabetes type 2 te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van diabetes type 2. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen in je iGene Paspoort.

Jouw kans op diabetes type 2 verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder diabetes type 2. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op diabetes type 2, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je iGene Paspoort actief is, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je Diabetes type 2 nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu