X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

De kans op eierstokkanker verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand uit je omgeving eierstokkanker wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen? 

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Eierstokkanker (ovariumcarcinoom) is een kwaadaardig gezwel aan één of beide eierstokken. Jaarlijks worden ruim 1.200 vrouwen geconfronteerd met deze ziekte; meestal vrouwen ouder dan 50 jaar. Er zijn drie vormen van eierstokkanker, waarbij epitheliale eierstokkanker de meest voorkomende is. In het begin zijn er meestal weinig klachten, waardoor de ziekte vaak laat ontdekt wordt. De prognose is daardoor slecht.

Genetische aanleg voor eierstokkanker

Hoe groot je persoonlijke risico op eierstokkanker is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar bijvoorbeeld ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Let op: bij iGene worden ongeveer 600 mutaties op de BRCA-genen in kaart gebracht; dit is maar een gedeelte van alle mogelijke mutaties die kunnen optreden (zie brochure voor extra informatie)

Eierstokkanker voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op eierstokkanker te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van eierstokkanker. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen. 

Jouw kans op eierstokkanker verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder eierstokkanker. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op eierstokkanker, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je eierstokkanker nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

'Hoe je zelf kunt helpen eierstokkanker te voorkomen'

Publicatie downloaden

* Als je een BRCA1 of BRCA2 mutatie hebt (al dan niet gedetecteerd door iGene), dan zullen de adviezen en tips naar alle waarschijnlijkheid niet opwegen tegen het verhoogde risico als gevolg van deze mutatie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor iedereen goed is om er een gezonde leefstijl op na te houden.

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.