X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

De kans op hart- en vaatziekten verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als iemand in je omgeving wordt getroffen door hart- en vaatziekten, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen?

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

'Hart- en vaatziekten’ is een verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen die betrekking hebben op het hart en de bloedvaten. Coronaire hartziekten zijn de meest voorkomende hart- en vaatziekten. Dit zijn aandoeningen die worden veroorzaakt door vernauwing of verstopping in de kransslagaders. Belangrijke ziektebeelden zijn het acute hartinfarct en angina pectoris.

 

Genetische aanleg voor hart- en vaatziekten

Hoe groot je persoonlijke risico op hart- en vaatziekten is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar bijvoorbeeld ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Hart- en vaatziekten voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op een hart- en vaatziekte te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van een hart- en vaatziekte. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen.

Jouw kans op een hart- en vaatziekte verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder een hart- en vaatziekte. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op een  hart- en vaatziekte, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je hart- en vaatziekten nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu