X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store
Bestellen Tijdelijke actietarieven geldig t/m 30 september

De kans op leverkanker verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand in je omgeving leverkanker wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen?

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Men spreekt van leverkanker als primair in de lever een kwaadaardige tumor ontstaat. In de Westerse wereld komt leverkanker niet veel voor. Uitzaaiingen van andere tumoren komen wel regelmatig voor in de lever (secundaire leverkanker). De eerste symptomen van leverkanker verschijnen vaak pas laat. De prognose is afhankelijk van het stadium van de ziekte, maar is over het algemeen niet goed.

Genetische aanleg voor leverkanker

Hoe groot je persoonlijke risico op leverkanker is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar in belangrijke mate ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Leverkanker voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op leverkanker te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van leverkanker. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen. 

Jouw kans op leverkanker verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder leverkanker. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op leverkanker, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je leverkanker nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

Langer gezond blijven dankzij de kennis van de genen

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Persoonlijk
Inzichten en adviezen op basis van jouw eigen DNA.

Veilig en Anoniem
Je privacy volledig gegarandeerd.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie.

Benieuwd of een iGene Paspoort iets voor jou is? Kom er achter in 7 vragen.

DOE DE QUICK-CHECK

Download de app

Apple store Google store

Nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.

Adres

iGene
Oude Haven 102
6511 XH Nijmegen
+31 (0)10 310 4200 info@igene.eu