X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

De kans op longkanker verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand in je omgeving longkanker wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen?

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Longkanker is een kwaadaardige tumor die zich bevindt in de longen en/of luchtwegen. Een ongeremde celdeling leidt tot een tumor in één van de longen. Longkanker komt voor bij mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. De klachten openbaren zich veelal met kriebelhoest, kortademigheid, hoofdpijn, gewichtsverlies, het ophoesten van bloed en pijn op de borst.

Genetische aanleg voor longkanker

Hoe groot je persoonlijke risico op longkanker is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar in belangrijke mate ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Longkanker voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op longkanker te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van longkanker. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie direct met je te delen in je iGene Paspoort. 

Jouw kans op longkanker verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder longkanker. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op longkanker, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je iGene Paspoort actief is, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je longkanker nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu