X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

De kans op maagkanker verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand in je omgeving maagkanker wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen?

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Maagkanker is een kwaardaardige tumor in de maag. In de meeste gevallen gaat het om een adenocarcinoom, een tumor uitgaande van de klierbuisjes in het slijmvlies van de maag. Maagkanker is een niet veel voorkomende vorm van kanker. Het komt twee keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, voornamelijk op oudere leeftijd. Een van de eerste symptomen is maagpijn na een maaltijd. Maagkanker wordt vaak pas laat ontdekt, met als gevolg een slechte prognose.

Genetische aanleg voor maagkanker

Hoe groot je persoonlijke risico op maagkanker is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar bijvoorbeeld ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Maagkanker voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op maagkanker te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van maagkanker. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen. 

Jouw kans op maagkanker verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder maagkanker. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op maagkanker, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je maagkanker nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu