X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

De kans op Parkinson verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand in je omgeving Parkinson wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen? 

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

De ziekte van Parkinson is een chronische aandoening die ervoor zorgt dat bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Trillende handen horen tot de bekendste verschijnselen van deze aandoening. Parkinson kan ook gepaard gaan met tekenen van dementie. Meestal beginnen deze verschijnselen zich te vertonen tussen het zestigste en tachtigste levensjaar.

Genetische aanleg voor Parkinson

Hoe groot je persoonlijke risico op Parkinson is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar bijvoorbeeld ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA. 

De kans op Parkinson verkleinen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op Parkinson te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het verkleinen van de kans op Parkinson. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie direct met je te delen in je iGene Paspoort.    

Jouw kans op Parkinson verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op de ziekte van Parkinson en tal van andere erfelijke aandoeningen. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op Parkinson, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen. Daarmee is niet uitgesloten dat je ooit Parkinson zult krijgen, maar kun je wel actief bijdragen aan de mogelijke preventie ervan.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort

Zolang je iGene Paspoort actief is, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je de ziekte van Parkinson nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.  

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu