X

Wil je de app eerst uitproberen? Dat kan! Klik hier om de demo-app te downloaden.

iGene DNA-test bestellen Nu van € 265 voor € 195. Actie geldig t/m 31 december.

De kans op slokdarmkanker verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand uit je omgeving slokdarmkanker wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen? 

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Slokdarmkanker, ook wel oesofaguscarcinoom genoemd, is een vorm van kanker in de slokdarm, meestal in het slijmvlies. Het aantal gevallen van slokdarmkanker is de laatste jaren sterk gestegen. Slokdarmkanker komt vooral voor bij mensen ouder dan 60; meer bij mannen dan bij vrouwen. Typische symptomen zijn slikstoornissen en pijn. De prognose van slokdarmkanker is slecht, tenzij de ziekte vroeg opgespoord wordt.

Genetische aanleg en slokdarmkanker

Hoe groot je persoonlijke risico op slokdarmkanker is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar in belangrijke mate ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Slokdarmkanker voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op slokdarmkanker te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van slokdarmkanker. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen. 

Jouw kans op slokdarmkanker verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder slokdarmkanker. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op slokdarmkanker, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort 

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je slokdarmkanker nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

Meer weten?

Ontvang gratis de publicatie:

'Hoe je zelf kunt helpen slokdarmkanker te voorkomen'

Publicatie downloaden

De slimste manier om langer gezond te blijven

Met een persoonlijk iGene Paspoort krijg je praktisch en betrouwbaar leefstijladvies, gebaseerd op je eigen DNA-profiel.

Betrouwbaar
Gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde informatie

Praktisch
Adviezen waar je ook echt wat mee doet

Veilig
Je privacy volledig gegarandeerd

Vraag nú direct jouw gratis iGene demo Paspoort aan.
(binnen enkele minuten gereed)

GRATIS DEMO PASPOORT

Download de app

Apple store Google store

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang een bericht zodra we een nieuwe erfelijke eigenschap of aandoening toevoegen aan het iGene Paspoort.