X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

De kans op slokdarmkanker verlagen dankzij de kennis van je DNA

Als bij iemand uit je omgeving slokdarmkanker wordt ontdekt, dan gaan je eerste zorgen natuurlijk uit naar degene die er door getroffen wordt. Maar later gaan er meestal ook andere vragen spelen. Is het erfelijk? Krijg ik het ook? Kan ik iets doen om het risico verlagen? 

Bij iGene houden we ons dagelijks bezig met erfelijkheid en preventie, en helpen we je graag antwoorden op dit soort vragen te vinden. 

Slokdarmkanker, ook wel oesofaguscarcinoom genoemd, is een vorm van kanker in de slokdarm, meestal in het slijmvlies. Het aantal gevallen van slokdarmkanker is de laatste jaren sterk gestegen. Slokdarmkanker komt vooral voor bij mensen ouder dan 60; meer bij mannen dan bij vrouwen. Typische symptomen zijn slikstoornissen en pijn. De prognose van slokdarmkanker is slecht, tenzij de ziekte vroeg opgespoord wordt.

Genetische aanleg en slokdarmkanker

Hoe groot je persoonlijke risico op slokdarmkanker is, hangt af van verschillende factoren. Van je DNA, maar in belangrijke mate ook van omgevingsfactoren en je leefstijl. Om een uitspraak te doen over je genetische aanleg, kijken we naar mutaties (veranderingen of foutjes) in het DNA.

Slokdarmkanker voorkomen

Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op slokdarmkanker te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van slokdarmkanker. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen. 

Jouw kans op slokdarmkanker verlagen?

Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder slokdarmkanker. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op slokdarmkanker, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verlagen.

Een gezonde leefstijl dankzij je iGene Paspoort 

Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je slokdarmkanker nog beter kunt voorkomen, kun je daar direct je voordeel mee doen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu