X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

5 sterren in Apple en Google store

Brexpiprazol

Brexpiprazol is een antipsychoticum dat behoort tot de zogeheten atypische antipsychotica. De werkzaamheid van deze groep antipsychotica berust voornamelijk op het verminderen van de effecten van natuurlijk voorkomende stoffen in de hersenen zoals dopamine en serotonine. Brexpiprazol wordt voorgeschreven bij depresie en schizofrenie.

Brexpiprazol en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee brexpiprazol in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van brexpiprazol deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Brexpiprazol en het enzym CYP2D6

Brexpiprazol wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2D6. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van brexpiprazol van persoon tot persoon kan verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met brexpiprazol.

Meer lezen over CYP2D6-enzym »

Ook bekend als

Rexulti, RXULTI
logo iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu